Almindelige spørgsmål

• Hvor gammel skal man være?
Man kan være fra 0 til over 100 år.
Der er brug for medvirkende i alle aldre.
Hvis du ikke er fyldt 18 år, skal du have din værges tilladelse for at tilmelde dig på Statist.dk.
• Skal man have en uddannelse?
Nej, men det kan være en fordel, hvis du har nogen form for erfaring: f.eks. skuespillerkurser, drama i skolen, amatørteater, revy el.lign.
• Er der en statistuddannelse?
Mange folkehøjskoler og aftenskoler har skuespillerkurser, som kan forberede dig til dit job som statist.
• Kan hvem som helst blive statist?
Ja, alle kan blive statister. Der er brug for helt almindelige mennesker: høje, lave, tykke, tynde, seje, søde, rare osv.
• Hvad får en statist i løn?
Lønnen kan variere afhængig af om det er TV-, spillefilm- eller reklameproduktion samt af hvor lang tid indspilningen tager og hvor stor din arbejdsopgave er. Hvis du har replikker, kan lønnen være højere.

Et normalt statisthonorar for TV og film ligger mellem 300-1000 kr. ofte i form af gavekort og for reklamefilm mellem 500-5000 kr.

Musikvideoer og filmskoleproduktioner giver som regel ikke noget honorar
• Hvor tit får man job?
Statist.dk hjælper hvert år tusindvis af mennesker med at få spændende jobs. Vi har over 2000 virksomheder som søger efter medvirkende hos os. Statist.dk er blandt de bedste i Norden til at formidle jobs til sine medlemmer!
Desværre kan vi ikke love, at alle får arbejde. Det kan være svært at vide, hvem der får job. Derfor vil vi gerne give dig nogle tips, som kan forbedre dine chancer for at få job, både for dig som har prøvet det før og for dig som lige er startet.

1) Billeder af høj kvalitet hjælper dig med at få flere jobs. Brug gerne en professionel fotograf. Tænk på at have variation i dine billeder. Vi anbefaler at billede 1 er et nærbillede, at billede 2 er et billede, hvor man kan se hele kroppen og at billede 3 adskiller sig fra billede 1 og 2. Tænk på at alle billeder helst ikke skal være studiebilleder.

2) Husk at læse "Aktuelle opgaver", da det som regel er "først til mølle" som gælder.

3) Ved at melde sig som TV-publikum og møde andre statister får man mange gange gode råd samt indblik i branchen. Du får også mulighed at se, hvordan en TV-indspilning går til.

4) De fleste jobs er i København, Århus, Odense og Malmø. Hvis du bor et andet sted, men kan tænke dig at rejse til statistjobbet, øger du dine chancer.
• Jeg har ikke nogle digitale fotografier af mig selv! Vad skal jeg gøre?
Tilmeld dig på Statist.dk ved at følge instruktionerne. Spørg dine venner, om du kan låne en mobiltelefon med digitalkamera. Du kan uploade digitale billeder direkte fra mobiltelefonen eller via en computer. Du kan også henvende dig til en fotograf eller fotoforetning, som kan fotografere dig med digitalkamera.

Billeder af høj kvalitet hjælper dig med at få flere jobs!
• Skal man have noget specielt tøj på som statist?
Produktionsselskaberne informerer som regel hvis man skal have specielt tøj på. Men det er en god ide at altid have ekstra skiftetøj med. Undlad blomstret, ternet og stribet tøj som kan ”hoppe” på TV-skærmen.
• Skal man selv betale transporten til og fra et statistjob?
Ja, som regel. Men nogle gange betaler producenten for din transport.
• Hvad er en avanceret Statist?
En avanceret statist er en statist som har været statist længere tid og oftest er vant til at sige kortere replikker.
• Hvordan bliver jeg kontaktet, hvis jeg får et job?
Hvis et filmselskab er interesseret, bliver du som regel kontaktet via telefon eller mail.
• Kan jeg tilmelde et dyr som statist?
Ja, du kan melde et dyr ind som statist. Det er gratis. Der er størst efterspørgsel efter dresserede hunde.
Husk at vælge "DYR" og ikke "STATIST", når du tilmelder dit kæledyr.
Du kan vælge at oplyse dit dyrs alder og køn. Under ”Navn” skriver du dit eget navn.
• Er alle producenter pålidelige?
Statist.dk har siden 1999 hjulpet tusindvis af medlemmer med, at få job som statister, skuespillere, modeller, TV-publikum m.m. Gennem al den tid har vi kun fået kendskab til ganske få tilfælde, hvor en statist kom ud for en useriøs producent. Dette var desuden ikke i Danmark. Hvis du føler dig usikker på et job, så læs følgende information.
• Vær opmærksom på hvad producenten hedder og hvem der har ansvaret for de medvirkende. Søg på nettet og læs mere om selskabet. • Bed om at få et ”almindeligt” telefonnummer, som du kan ringe til. Søg efter nummeret på De Gule Sider eller eniro.dk.
• Brug din sunde fornuft! En seriøs producent vil aldrig bed om følsomme oplysninger, letklædte billeder, osv. Indspilninger sker normalt i løbet af dagtimerne mellem kl. 8-19. Hvis det føles bedre, så tag en kammerat med til castingen eller indspilningen. Det må man som regel gerne, hvis man bare spørger først.
• Bed altid om at få en bookning via mail. Der skal der stå hvilket selskab, der har booket dig og hvem, derer ansvarlig for indspilningen samt hvor, hvilke tider og hvilken løn du får.
Hvis du føler dig usikker på noget, så kontakt Statist.dk, så undersøger vi producenten.

• Husk at det er producenten, der er din arbejdsgiver - IKKE Statist.dk. Statist.dk kan ikke holdes ansvarlig, hvis arbejdsgiveren ikke er pålidelig, ikke betaler løn, ikke overholder aftaler, etc.
• Afslut medlemskab
Hvis du vil afslutte dit medlemskab hos Statist.dk, så klik her:
Afslut medlemskab.

Spørgsmål om medlemskab

• Jeg har fået en rykker selv om jeg har betalt
Hvis du har fået en rykker selv om du har betalt, skyldes det højest sandsynligt at systemet har sendt en automatisk rykker ud, inden betalingen er blevet registreret. Du kan i så fald bortse fra rykkeren. Ellers kan du kontakte os via fanebladet ”Kontakt os” øverst til høje.
• Hvorfor kan jeg ikke betale med mit kort?
Du kan betale med VISA og Mastercard. Vi tager desværre ikke imod Dankort i øjeblikket, men da mange Dankort er VISA/Dankort (dvs. både VISA og Dankort), kan du betale med VISA-delen af betalingskortet.
• Hvordan betaler man?
Betalingsmåder:

Betalingskort (VISA & Mastercard)


Premium-medlemskab - 69 kr./måned.
Abonnement med seks måneders bindingsperiode.
Dit abonnement fornys automatisk hver måned. Du kan til en hver tid opsige dit abonnement efter bindingsperioden på 6 måneder.
• Hvornår får man udbetalt sit honorar?
Det er producenten som står for alle udbetalinger af honorarer. Statist.dk formidler kun kontakten mellem medlemmer og producenter og har INGEN indflydelse på kontrakter, honorarer eller udbetalinger! Spørg derfor altid producenten om hvad der gælder ang. lønforhold og udbetalinger.
• Hvad får man i løn?
Lønnen variere meget i forhold til om det er TV-, biograf- eller reklameproduktion samt af hvor lang tid indspilningen tager og hvor stor din arbejdsopgave er. Hvis du har replikker kan lønnen være højere.

Et normalt statisthonorar for TV og film kan være alt fra biografbilletter og gavekort til ca. 100 kr./timen.

Reklamefilm ligger som regel noget højere fra 500 kr. over 10000 kr. for en produktion.

Musikvideoer giver som regel ikke noget honorar.
• Koster det noget at være medlem?
Basismedlemskab er gratis. Du kan læse og søge en begrænset del af vores annoncer. Hvis du vil kunne søge alle jobs, castings og auditions i hele Norden med digitalt CV samt havne øverst hver gang producenterne søger i databaserne, gælder følgende:

Premium-medlemskab - 69 kr./måned.
Abonnement med seks måneders bindingsperiode.
Dit abonnement fornys automatisk hver måned. Du kan til en hver tid opsige dit abonnement efter bindingsperioden på 6 måneder.

Når du tilmelder dig Statist.dk, bliver du en del af en arbejdsformidling, hvor Nordens førende filmselskaber, TV-kanaler, castingbureauer og reklamebureauer hver dag leder efter statister til film, TV, musikvideoer og reklame. DR, TV2, TV3, Kanal 5, MTV og SVT er blot nogle af alle de virksomheder som regelmæssigt bruger Statist.dk.

Tekniske spørgsmål

• Jeg vil lægge et nyt billede ind! Hvordan gør jeg?
Log ind og vælg "Rediger dine oplysninger"

Klik på knappen "Gennemse" under "Vælg og gem billede" og vælg et billede du har på din computer.

Husk at klikke på "Gem billede 1", "Gem billede 2" osv. hver gang du har valgt et nyt billede.
• Hvad gør jeg hvis jeg ikke længere vil være medlem af statist.dk?
Hvis du ikke længere vil være medlem af statist.dk så gå til

Afslut medlemskab

Tænk på:

Hvis du IKKE aktiverede dig ved at klikke på linket i velkomstmailen fra Statist.dk, så bliver du automatisk fjernet og behøver ikke foretage dig mere.
• Hvordan fjerner man et billede?
Du kan ikke fjerne et billede, som du har gemt. Derimod kan du skifte billedet ud med et andet billede. Husk at billedet altid skal være i JPEG-format.
• Hvorfor får jeg ikke svar på min e-mail?
Statist.dk svarer naturligvis på alle spørgsmål vi får. Hvis du har sendt et spørgsmål og ikke får svar kan det skyldes følgende:

Du har et spam-filter i dit mailprogram, så vores svar havner i din spam-mappe.

Brug altid "KONTAKT"-knappen, hvis du vil kontakte os.

Hvis du sender en almindelig mail til os, kan vores spam-filter placere din mail i spam-mappen.

TÆNK PÅ at du IKKE kan svare på AUTOMATISKE e-mails fra os med adressen: ej_svar@statist.dk.

Hvis du vil kontakte os, skal du altid bruge ”KONTAKT OS”-menuen.
• Hvorfor får jeg ikke svar på min e-mail?
Statist.dk svarer naturligvis på alle spørgsmål vi får. Hvis du har sendt et spørgsmål og ikke får svar kan det skyldes følgende:

Du har et spam-filter i dit mailprogram, så vores svar havner i din spam-mappe.

Brug altid "KONTAKT"-knappen, hvis du vil kontakte os.

Hvis du sender en almindelig mail til os, kan vores spam-filter placere din mail i spam-mappen.

TÆNK PÅ at du IKKE kan svare på AUTOMATISKE e-mails fra os med adressen: ej_svar@statist.dk.

Hvis du vil kontakte os, skal du altid bruge ”KONTAKT OS”-menuen.
• Hvor finder jeg mit medlemsnummer?
Dit medlemsnummer står i alle mails du får fra os. Dit medlemsnummer vises også, når du logger ind. Hvis du klikker på ”Glemt kodeordet?” højst oppe i højre hjørne og skriver din e-mailadresse, kan du se dit medlemsnummer.
• Jeg bruger hotmail og har ikke fået nogen registreringsmail.
• Jeg har ikke fået nogen registreringsmail.
Flere e-mailtjenester bruger et spamfilter, som ikke bare filtrere spam væk, men også e-mail fra almindelige web-tjenester. Registreringsmailen som du skal bruge for at bekræft din e-mailadresse på Statist.dk, filtreres fx væk af Hotmail.

Løs problemet på en af følgende måder

• Led efter e-mail fra Statist.dk i din spam-mappe

• Godkend mail fra statist.dk
(Anbefales)

Sådan godkender du e-mail fra Statist.dk i Hotmail:

1. Log ind på www.hotmail.com

2. Klik på knappen "Mail".

3. Klik på "Options" længst til højre oppe på siden.

4. Klik på "Safe and blocked senders” under ”Junk e-mail”.

5. Klik på "Safe senders".

6. Skriv "statist.dk" under ” Sender or domain to mark as safe”og klik på knappen "Add to list".

Vi anbefaler dette alternativ, så du slipper for flere problemer.

OBS: Statist.dk tager afstand fra alt spam!
Vi beder dig derfor om ikke at slå spamfiltret i Hotmail fra.
Statist.dk sender kun aktiveringsmail, eventuelle rykkere eller vigtig information.
• Hvorfor bliver billedet uskarpt?
Hvis dit billede bliver uskarpt når du uploader det, skyldes det formodentlig at opløsningen er mindre end 400 pixels. Billedet skal desuden helst have samme proportioner som et almindeligt foto. Dvs. hvis du uploader et kvadratisk billede, så kan billedet blive uskarpt. Billeder taget med digitalkamera og som ikke ændres i proportionerne, bliver som regel skarpe. Billeder fra mobiltelefoner kan blive uskarpe, hvis opløsningen er for lav. Du kan kun gemme billeder i JPEG-format.
• Hvorfor bliver jeg logget ud?
Statist.dk logger dig automatisk ud, hvis du ikke er aktiv i 15 minutter.
• Hvorfor skal jeg bekræfte min e-mailadresse?
Du skal bekræfte din e-mailadresse for at få adgang til nogle af vores funktioner. Bekræft din e-mailadresse ved at klikke på linket i den mail du modtog, da du registrerede dig. Hvis du ikke kan finde mailen, så klik her: Bestil ny bekræftelsesmail.
• Jeg kan ikke tilmelde mig.
Hvis du ikke kan tilmelde dig på Statist.dk, så vent lidt og prøv igen. Det kan skyldes en midlertidig fejl hos Statist.dk eller en fejl hos din internetleverandør. Send en mail til os med følgende information, hvis fejlen gentager sig:

1. Hvilken computer har du (PC/MAC osv.)?

2. Hvilken browser bruger du?

3. Detaljeret information om hvad der sker, når du forsøger at tilmelde dig.

Mail til svararegistrering@statist.dk
• Jeg har logget ind før, men nu virker det ikke
1) Prøv at skrive dit brugernavn og dit kodeord igen. Husk at der er forskel på store og små bogstaver!

2) Hvis du har fået en mail fra Statist.dk med et link til din profil, som ikke fungerer, kan du logge ind manuelt på Statist.dk.

3) Hvis det stadig ikke fungerer, så prøv at logge ind fra en anden computer.

4) Prøv at afslutte sikkerhedsprogrammer på din computer, som kan blokere Statist.dk.
• Jeg vil ændre mit kodeord eller mit brugernavn.
Hvis du vil ændre dit kodeord, skal du logge ind og vælge ”Skift kodeord” under Rediger oplysninger. Man kan ikke ændre sit brugernavn.
• Jeg har skiftet mailadresse og kan ikke huske mit kodeord eller mit brugernavn.
Hvis du ikke længere har adgang til din gamle mailadresse og har glemt dit kodeord, så kontakt os med så mange som muligt af følgende oplysninger:

1. Din gamle mailadresse
2. Din nye mailadresse
3. Medlemsnummer
4. For- og efternavn
5. Brugernavn

Problemer med at logge ind

• Jeg har skiftet mailadresse og kan ikke huske mit kodeord og/eller brugernavn.
Hvis du ikke længere har adgang til din gamle mailadresse og har glemt dit kodeord, så kontakt os med så mange som muligt af følgende oplysninger:

1. Din gamle mailadresse
2. Din nye mailadresse
3. Medlemsnummer
4. For- og efternavn
5. Brugernavn